Inici / La Xarxa

La Xarxa

La xarxa de INVULNERABLES

INVULNERABLES es posa en marxa a Manresa com a ciutat pilot al gener del 2016 i es comença a treballar amb 50 famílies amb l’objectiu de créixer a mesuraque la xarxa de col·laboradors permeti aconseguir nous recursos per incloure més famílies.

El Departament de Benestar de la Generalitat, a partir dels indicadors de pobresa i l’impacte en la infància, es van escollir 7 territoris més en els quals treballar amb el mateix plantejament i implementar el programa. Aquests 7 territoris són: Figueres, Lleida, Lloret de Mar, Manlleu, Salt, Tortosa i El Vendrell.

Properament també estarà present a Banyoles, Viladecans i Ripoll.

INVULNERABLES Manresa

INVULNERABLES Manresa
Entitat coordinadora

Espai Caixa Francesc d’Assís
C/ Nou de Santa Clara, 66
08241 Manresa, Bages
Telf. 93 836 26 75
lgil@fundaciolacaixa.org

INVULNERABLES Manresa

Manresa és la ciutat pilot on s’engega el programa Invulnerables amb la vocació d’involucrar-hi tots els agents del territori i treballar amb i per als col·lectius en risc d’exclusió social de la ciutat. A l’EspaiCaixa Francesc d’Assís treballem posant sempre el focus en l’infant per poder fer una intervenció a escala familiar i duem a terme diferents programes i projectes per treballar amb eficàcia i ser capaços d’empoderar les famílies potenciant-ne les capacitats i habilitats. La col·laboració activa d’empreses i entitats de la ciutat ha estat i és clau per aportar solucions d’èxit i inclusives.

Els col·laboradors

INVULNERABLES Lloret de Mar

INVULNERABLES Lloret de Mar
Entitat coordinadora

Fundació Aspronis
C/ de l’Església, 4
17310 Lloret de Mar, la Selva
Telf. 670 384 081

INVULNERABLES Lloret de Mar

Lloret de Mar és un territori amb una gran diversitat de famílies provinents de més de 130 nacionalitats diferents. L’estacionalitat de la temporada turística i la poca diversificació del treball, sumades amb la greu crisi que va patir el país, van provocar que un gran grup de famílies vulnerables es trobessin en una situació de risc d’exclusió social. A Invulnerables treballem perquè això no repercuteixi en el dia a dia dels infants i joves d’aquestes famílies, i donem eines de tot tipus perquè sigui així. Creiem que l’educació escolar i la del temps de lleure són bàsiques per garantir un procés de socialització d’èxit, raó per la qual totes dues són els pilars bàsics en què se centra la nostra intervenció i la majoria dels esforços del programa amb les famílies lloretenques i els col·laboradors del sector esmentat.

Els col·laboradors

INVULNERABLES Manlleu

INVULNERABLES Manlleu
Entitat coordinadora

Fundació Projecte i Vida
c/ de Ramon Soler 2 entresol A,
08500 Vic, Osona
Telf.  93 106 42 47
invulnerables@fundacioprojecteivida.org

INVULNERABLES Manlleu

La Fundació Projecte i Vida s’uneix al programa a finals de l’any 2016. A Invulnerables Manlleu treballem per empoderar infants i joves, i les seves famílies, a fi que tothom tingui les mateixes oportunitats. Els acompanyem perquè tinguin la porta oberta a un futur millor i així cada persona pugui fer realitat el seu projecte de vida, amb igualtat d’oportunitats. Ho fem promovent el treball en xarxa, implicant-hi tots els agents, empreses, entitats, institucions i societat en general, especialment de la comarca d’Osona.

Els col·laboradors

INVULNERABLES Figueres

INVULNERABLES Figueres
Entitat coordinadora

Fundació Privada Escola Sant Vicenç de Paül – Projecte Ksameu
Plaça Sant Vicenç de Paül, 3
17600 Figueres, Alt Empordà
Telf. 650542545
caixaproinfanciafigueres@ksameu.cat

 

INVULNERABLES Figueres

El Projecte Socioeducatiu Ksameu és l’entitat coordinadora del programa Invulnerables a la ciutat de Figueres des de l’octubre del 2016. Des del mes d’octubre del 2018, la xifra d’atenció és de 50 famílies. Els plans de treball són integrals: es fa una mirada global a cada família i s’actua segons les necessitats particulars que tingui. Un objectiu molt actual del programa i pel qual l’entitat treballa dia rere dia amb moltes ganes és aconseguir la complicitat i la participació de tota la comunitat: empreses, particulars, entitats del tercer sector, etc.

Els col·laboradors

INVULNERABLES El Vendrell

INVULNERABLES El Vendrell
Entitat coordinadora

CEPS Projectes Socials
C/ del Quarter, 4
43700 El Vendrell, Baix Penedès
Telf: 633348775
proinfancia@asceps.org

INVULNERABLES El Vendrell

A CEPS Projectes Socials, i a través del programa Invulnerables, treballem a tot el territori del Vendrell i ens centrem en les zones on trobem més problemàtica. Tot i que el treball dut a terme està molt focalitzat en els infants i adolescents, per dotar-los de serveis que n’atenguin les necessitats, el nostre objectiu és sempre posar la família al centre, veure-la de manera global i compartir-hi el pla de treball. Per aconseguir això intentem treballar sempre amb totes les entitats públiques i privades del territori per aconseguir fer una tasca comunitària i cobrir tant com sigui possible les necessitats de les famílies per fer-les sortir de la situació de risc i vulnerabilitat en què es troben.

Els col·laboradors

INVULNERABLES Salt

INVULNERABLES Salt
Entitat coordinadora

CÀRITAS DIOCESANA DE GIRONA
Pujada de la Mercè, 8
17004 Girona, Gironès
Telf. 972204980
caritas@caritasgirona.cat

INVULNERABLES Salt

Càritas Diocesana de Girona és l’entitat coordinadora i referent del programa Invulnerables a Salt. Treballem de manera coordinada amb una xarxa d’agents i entitats socials del territori per aconseguir tenir un impacte integral en les famílies. D’acord amb la missió de Càritas i seguint amb la línia i objectiu del programa Invulnerables, acollim les persones que es troben en situació o risc de pobresa i exclusió social i les acompanyem en el procés de promoció i desenvolupament integral, posant les famílies al centre i treballant en comunitat i de forma enxarxada. L’èxit del programa és aquest treball en xarxa, tant amb altres entitats del tercer sector com amb l’empresa privada del territori.

INVULNERABLES Lleida

INVULNERABLES Lleida
Entitat coordinadora

Associació Prosec Promotora Social
Plaça Josep Solans 3-4 Baixos,
25002 Lleida, Segrià
Telf. 973 28 02 76
cproinfancia@promotorasocial.net

INVULNERABLES Lleida

Invulnerables inicia la trajectòria a Lleida a les acaballes del curs 16-17, al barri de la Mariola. Durant el curs 17-18, s’amplia a la zona nord-est de la ciutat, que engloba tres barris (Pardinyes, Balàfia i Secà de Sant Pere). L’aportació de les empreses que fins a la data s’hi han sumat ha estat cabdal en el procés, així com la de tots els professionals i agents implicats, serveis socials, centres educatius…, i també la de la coordinadora i les entitats socials que formen la xarxa. El disseny d’un pla de treball específic, un seguiment i acompanyament individualitzat, i el treball en xarxa i coordinat han estat fonamentals per tirar endavant un projecte que dona resposta a més de 110 famílies del territori, empoderant-les i oferint-los igualtat d’oportunitats respecte de la resta.

Els col·laboradors

INVULNERABLES Tortosa

INVULNERABLES Tortosa
Entitat coordinadora

Grup Esplai Blanquerna
Plaça del Mossèn Sol, 3
43500 Tortosa, Baix Ebre
Telf: 977 27 92 93
invulnerables@esplaiblanquerna.com

INVULNERABLES Tortosa

El Grup Esplai Blanquerna coordina Invulnerables a Tortosa des de finals de l’any 2016. A través del programa, atenem 52 famílies juntament amb altres prestadores de serveis i dintre del marc del Procés Comunitari de la ciutat. El programa ens ha portat a una mirada integral de la família, que hi participa d’una manera corresponsable, i a unir forces i recursos d’entitats del tercer sector i d’empreses privades, que se sumen a la lluita contra la pobresa infantil. A Esplai Blanquerna estem segurs que la unió fa la força.

Els col·laboradors