Inici / Blog / L’Hospital Clínic de Barcelona realitza revisions oftalmològiques a més de 170 infants de llars vulnerables.

L’Hospital Clínic de Barcelona realitza revisions oftalmològiques a més de 170 infants de llars vulnerables.

29/11/2021

Després d’un any d’aturada per la pendèmia, torna amb força la campanya #Invulnerables amb Visió, impulsada per la Fundació “la Caixa”, Sor Lucía Caram i Natural Optics Group.

Un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir afeccions visuals no detectats que sovint generen problemes d’autoestima, fracàs escolar o aïllament.

20 de novembre del 2021.- Al llarg de tot el ma´tí de dissabte, i coincidint amb el Dia Mundial de la Infància, l’equip d’oftalmologia de l’Hospital Clínic de Barcelona durà a terme de forma voluntària, revisions oftalmològiques a més de 170 nens i nenes beneficiaris del programa #Invulnerables de CaixaProinfància, provinents de Lleida (38), Manresa (31), Ripoll – Sant Joan de les Abadesses (16), Manlleu (55) i Figueres (31). Per a molts d’ells, serà la primera vegada que assisteixen a una revisió mèdica dels seus ulls.

Jornada Oftalmològica 2021

La jornada s’emmarca en la campanya #Invulnerables amb visió impulsada pel programa #Invulnerables de Sor Lucia Caram, la Fundació “la Caixa” i Natural Òptics Group, amb el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, que facilita les aliances arreu de Catalunya amb centres sanitaris públics i privats.

Després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, la campanya torna amb força, preveient accions similars al llarg de la resta del curs.

La jornada d’aquest dissabte a l’Hospital Clínic compta amb l’equip del Dr. Bernardo Sánchez, cap del Servei d’Oftalmologia, conformat per sis oftalmòlegs, tres optometristes i personal administratiu. Des de Natural Optics Group, empresa nacional referent dins del sector de l’òptica amb més de 30 anys d’història i 650 òptiques associades, aporta un equip de professionals que després de la revisió ofereixen ulleres als menors que les necessiten, i que ells mateixos poden escollir.

Emprovant models d'ulleres.

La Fundació del Convent de Santa Clara i l’Espai Francesc d’Assís, col·laboradors del programa #Invulnerables, també participen en l’esdeveniment posant a disposició 15 voluntaris que organitzen i acompanyen als menors i els seus pares.

L’Acadèmia Americana d’Oftalmologia afirma que els problemes visuals afecten a un de cada quatre nens en edat escolar i que un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir problemes no detectats com la miopia, hipermetropia, astigmatisme o ull gandul. 

Des del servei d’oftalmologia de l’Hospital Clínic, es transmet que la visió es desenvolupa durant els primers 8 a 10 anys de vida, per això es recomana que els nens i nenes tinguin una avaluació de la seva visió quan entren a l’escola, al voltant dels quatre anys i repetir el control una vegada a l’any. Independentment de si presenta símptomes o no, és important fer la revisió, perquè si un infant mai ha vist bé, no sap distingir si el que veu és normal o no, i per tant tampoc ho dirà. A més, una mala visió va sovint lligada a problemes d’autoestima i autoconcepte, fracàs escolar o aïllament, i això condiciona el dia a dia a l’escola de molts infants. Alguns no saben que han de dur ulleres o els fa vergonya dir que no hi veuen bé. Quan es corregeix el problema visual la realitat del nen canvia completament.

Revisió oftalmològica a un infant.

Darreres notícies