Inici / Blog / INVULNERABLES “amb visió”

INVULNERABLES “amb visió”

21/02/2019

El projecte INVULNERABLES, la iniciativa contra la pobresa infantil, liderada per la Fundació “la Caixa”, presenta la nova Campanya “INVULNERABLES amb visió”.

Es tracta d’una acció que es durà a terme a Centres de referència a Catalunya, on és present el programa “Invulnerables contra la pobresa infantil”, per tal de vetllar per la salut visual dels nens, com un pas indispensable per garantir el seu benestar integral i el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu.

El tret de sortida de la Campanya serà el dissabte 16 de febrer, a les consultes d’oftalmologia de la Fundació Althaia de Manresa, institució que per primera vegada col·labora en aquest projecte. I ho fa gràcies a la implicació dels professionals del Servei d’Oftalmologia alhora que cedeix les instal·lacions i l’equipament del servei d’Oftalmologia per poder dur a termes les visites. La Jornada començarà a els 9.30 del matí i es previst que s’allargui fins a les 14h.

Un total de 130 nens d’entre 6 i 18 anys beneficiaris del Programa o que es troben en risc d’exclusió social, seran visitats per oftalmòlegs, i optometristes voluntaris de la Fundació Althaia i de la Fundació Ramón Martí Bonet contra la ceguera. Tots els nens que necessitin una prescripció podran escollir les seves ulleres amb els professionals de Natural Òptics Group, empresa nacional amb seu a Lleida referent dins del sector de l’òptica amb més de 30 anys d’història i 650 òptiques associades que donarà les ulleres i els vidres a tots els nens que les necessitin, rebent cadascun una cita per recollir-les a les òptiques del grup de Manresa.

“INVULNERABLES amb visió” es una aliança dels impulsors d’INVULNERABLES amb la Fundació “la Caixa” al capdavant, amb la Fundació Ramon Martí Bonet  i Natural Òptics Group i que té el suport del Col·legi oficial de Metges de Barcelona, que facilita les aliances arreu de Catalunya amb Centres Sanitaris públics i privats.

Ens els pròxims mesos, es realitzaran jornades similars i es previst, fins al mes de juny arribar a 600 nens.

Amb aquesta oportunitat, voluntaris de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa i de la Fundació “la Caixa”, oferiran el suport necessari als professionals voluntaris per tal de garantir el bon funcionament de la jornada.

Amb aquesta iniciativa, que un cop més suma voluntat pública i privada, els promotors de Invulnerables volen ajudar a prevenir problemes visuals dels nens.

L’Acadèmia Americana de Oftalmologia, afirma que els problemes visuals afecten a un de cada quatre nens en edat escolar. Per això és fonamental identificar problemes visuals que puguin afectar el desenvolupament acadèmic i promoure una prevenció que ajudi a evolucionar evitant les limitacions visuals.

Si un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir problemes visuals no detectats com la miopia, hipermetropia, astigmatisme o l’ull gandul, cal posar remei, i mai els esforços en aquesta línia seran suficients.

“INVULNERABLES amb visió” aposta amb ambició per una visió saludable que es sinònim de bona qualitat de vida per als infants, així com en la detecció, estimulació i suport.

Darreres notícies